петък, 27 април 2012 г.

Тиктака есенен часовник през пролетта


   На 26 април в града на тепетата се състоя премиерата на новата стихосбирка на поета Иван Странджев - „Есенен часовник“.
   От 17:30 часа, в Балабанова къща, приятели и почитатели на изящната словесност станаха  част от поетичния свят на един художник на стихове. Сред уютната и вдъхновяваща атмосфера на Старинен Пловдив, началото на събитието постави собственикът на издателството Надя Фурнаджиева, следвана от силния  театрален  рецитал на актьора Красимир Воскресенски. Творбата бе представена  от задълбочената положителна критика на  Здравко Дечев.
   Поезията на Иван Странджев събира в себе си живост, създава цветни образи с многобройни контрасти и внася уникалното усещане за божий повей от всеки негов стих.
 Стихосбирката радва погледа със стилен вид и унася читателя в лиричен, съкровен свят, наситен с нежност, любов, страхове и тъга.

   Книгата е спечелила проект по Програмата на Община Пловдив за финансиране на книги на пловдивски автори и важни за Пловдив издания. Издава се в подкрепа кандидатурата на Пловдив за европейска столица на културата през 2019 г.
   С представянето на стихосбирката се открива пролетният сезон по проекта „Пловдивски автори“, иницииран  от издателство „Летера“, с което се засвидетелства специално отношение и грижа към регионалните творци.
    

Няма коментари:

Публикуване на коментар